Den kom om natten og forsvant plutselig. Den er ikke blitt savnet!

Del via e-post: Share by Email

Dato: 6. til 12. november 2024

Bli med på en uforglemmelig historisk reise til Berlin og marker
35-årsjubileet for murens fall!

Kvelden den 9. november 1989 ble historie skapt da den beryktede Berlin muren ble åpnet, og verden ble vitne til et øyeblikk av nesten utrolig betydning.
Til tross for tidligere uttalelser fra Erich Honecker, om murens urokkelighet, ble muren plutselig erstattet av et åpent symbol på frihet.

Europabussen har vært vitne til denne utrolige historien siden piggtråden først ble byttet ut med mur i 1961. Vi så de første østberlinerne, med vantro i øynene, trå over grensen til Vest-Berlin ved Brandenburger Tor den historiske natten 9. – 10. november 1989. Vi har vært til stede under hver eneste milepæl, fra 10-års til 30-års markeringen for murens fall, og nå inviterer vi deg til å bli med oss igjen for å overvære 35-årsjubileet.

Dette er mer enn bare en tur, det er en opplevelse i Berlins og Tysklands historie før, under og etter murens fall.
Vi utforsker steder av stor historisk betydning og får en omfattende orientering om de dramatiske hendelsene som har formet vårt moderne Europa..

Bli med på markeringen av en av de mest avgjørende øyeblikkene i moderne historie, en unik historisk reise arrangert av : Wergeland Reiser

Noen fakta om Berlin:

Berlin har gjennomgått en bemerkelsesverdig reise gjennom historien, som kan beskrives som en forsiktig fødsel, en oppblomstring, storhet, makt, ødeleggelser og gjenreising. Siden juni 1991 har det fungert som den tyske føderale hovedstaden.

Berlin er nå en av de største byene i EU og fungerer som en multikulturell metropol og er hjem til innbyggere fra over 180 nasjoner. Pr. i dag bor det i overkant av 3,6 millioner mennesker i Berlin.
Byen ble i 1961 delt i to som en følge av andre verdenskrig. Berlinblokaden og jernteppet førte til oppføringen av Berlinmuren, som symboliserte den kalde krigen og skapte spenninger i byen.

Magien i Berlin:

Magien i Berlin ligger i byens rike historie, kulturelle mangfold, pulserende atmosfære og evne til å forene det gamle med det moderne. Den sanne magien i Berlin ligger kanskje i evnen til å forandre seg og tilpasse seg nye tider samtidig som den hedrer sin rike historie. Det er en by som tiltrekker seg mennesker fra hele verden med sitt mangfold og sin åpne atmosfære

Vi har flere programforslag for bussturer til Berlin, – vi fremhever denne spesielle historiske turen med fokus på delingen og gjenforeningen, gammel og nåtidig historie.

Ja takk!

Send meg gjerne mer informasjon om denne turen for min gruppe.