Mølen

Vikingesafari i Vestfold

Del via e-post: Share by Email

Bli med oss på en reise gjennom tiden og utforsk Larviksdistriktets viking historie. Vi tar deg med til steder hvor vikingtid og jernalderen møtes gjennom fascinerende kulturminner og unike fortellinger.

Mølen – En mysteriøs gravplass for Vestfoldkongen Øystein Fret

Mølen er et magisk sted som bærer på hemmelighetene fra jernalderen og vikingtiden. Med over 230 gravrøyser, hvor den største har en diameter på hele 35 meter, blir du tatt med på en reise gjennom fascinerende gravsteder. Mange tror at dette var gravplassen til en mektig gren av den Ynglingeætten, småkonger som en gang styrte deler av Norge. Her hviler Vestfoldkongen Øystein Fret, ifølge kvadet Ynglingatal. Bli med oss på en reise tilbake i historien, til en tid da Mølen var et sted for ære og minne.

Viking illustrasjon
Nesjarmonumentet (foto fra visit vestfold)

Nesjar slaget

Nesjarmonumentet i Helgeroa er laget av kunstner Martin Kuhn på oppdrag fra Nesjar 2016 til 1000-årsjubileet for Slaget ved Nesjar Palmesøndag 25. mars 1016.

Slaget ved Nesjar blir betraktet som et av de mest avgjørende sjøslag i norsk historie. Det kan ha deltatt opp mot 5000 mann og ca. 75 skip. I slaget seiret Olav Haraldsson (Olav den Hellige) over en rekke av de mektigste norske høvdingene anført av Svein jarl. Det gjorde at han klarte å få herredømme over hele Norge, som første konge siden Harald Hårfagre. Dette la grunnlaget for en strukturert statsmakt i Norge og innføring av kristendommen.

Berg kirke

Berg Gamle Kirke – Mellom tro og historie

Beliggende nær storgården Manvik, et høvdingsete i vikingtiden, er kirken et levende bevis på overgangen fra hedendom til kristendom. Utforsk denne gamle kirken som bærer på historier om vikingenes tro og deres møte med kristendommen. Oppdag de tre inngangene – to for menigheten og en for geistligheten – og la historien føre deg tilbake i tid.

Kaupang i Skiringssal

Kaupang er den eldste daterte by-dannelsen i Norge. Dette arkeologiske funnstedet gir deg et innblikk i vår vikingfortid. Utforsk restene etter hus, veier, brygger og produksjonssteder. Med tusenvis av gjenstander fra glassperler til mynter, har funnstedet gitt oss kunnskap om et levende samfunn med kontakt med hele Nord-Europa. La deg fascinere av historien om Kaupang som hadde omtrent 500 innbyggere, en by som ble anlagt på 800-tallet og forlatt en gang på 900-tallet.

Ja takk!

Send meg gjerne mer informasjon om denne turen for min gruppe.